O nama

Drvna industrija Novoselec – DIN nastala je na temeljima pilane iz 1929. godine. Zahvaljujući blizini vrhunske drvne sirovine, prije svega hrasta lužnjaka (lat. Quercus Robur), u DIN-u ubrzo započinje proizvodnja parketa i masivnog namještaja.

Stvaranje tako zahtjevnih finalnih proizvoda ne bi bilo moguće bez odličnog poznavanja drvne sirovine i tehnologije obrade drveta. Stoga se u DIN-u s razlogom ponosimo svojim zaposlenicima koji već desetljećima svoje znanje i vještine koriste za stvaranje visokokvalitetnih proizvoda.

Inzistiranje na kvaliteti glavna je odrednica poslovanja DIN-a. S obzirom da se na 240.000 m2 u proizvodnom pogonu u Novoselcu provodi cjelokupan proizvodni proces – od primanja i rezanja trupca, prosušivanja i okrajčivanja dasaka, obrade drvnih elemenata do fine završne obrade finalnog proizvoda, moguće je sustavno provoditi strogu kontrolu cjelokupnog procesa. U procesu proizvodnje podnih obloga velika se pažnja pridaje sušenju i preciznom krojenju elemenata te klasiranju parketa. Proizvodnja masivnog namještaja odvija se isključivo prema nacrtima renomiranih dizajnera te se primjenom moderne tehnologije, pouzdanog okova i završne obrade stvaraju proizvodi visoke estetsko-funkcionalne dodane vrijednosti.

Stalna kontrola proizvodnih procesa jedini je jamac održavanja visoke razine kvalitete na koju su navikli naši kupci. Ne čudi zato činjenica da DIN i na domaćem i na inozemnom tržištu uživa imidž pouzdanog partnera i upravo je zato već više od 80 godina među najuspješnijim domaćim drvoprerađivačkim tvrtkama. Danas DIN ima preko 200 zaposlenih (što ga čini najvećim gospodarskim subjektom u okolici), kapacitet prerade 35.000 m3 trupaca odnosno proizvodnje 500.000 m2 parketa te izvozi preko 90% proizvedenog namještaja i oko 70% proizvedenog parketa.

Porijeklo sirovine garantira FSC ® certifikat.